شاهدان

بی قرار هیچ قراری نبودم ،مگر قراری که با تو داشتم و هرگز نیامدی.

شاهدان

بی قرار هیچ قراری نبودم ،مگر قراری که با تو داشتم و هرگز نیامدی.

مهدی سهیلی


مهدی سهیلی در سال 1303 در خیابان مولوی تهران در خانواده‌ای مذهبی به دنیا آمد ، مادرش به نوباوگان قرآن درس می‌داد . مهدی سهیلی در کودکی به مکتب رفت : او تا دیپلم متوسطه تحصیل کرد و سپس به فراگیری علم" صرف و نحو" ،" منطق"،" معانی بیان" در مدرسه شریعت و مدرسه عبداله خان نزد شیخ عباس انصاری همدانی پرداخت .

او مدت دو سال برای امرار معاش خانواده به عنوان حسابدار در حجره یکی از تجار بازار حسابداری کرد .

مهدی سهیلی فعالیت مطبوعاتی خود را از سال 1323 آغاز کرد و آثار زیادی را در نظم ونثر در بسیاری از نشریات از جمله : توفیق ، اطلاعات ، اطلاعات هفتگی ، مجله سپید و سیاه ، روشنفکر ، تهران مصور و زن روز به چاپ رساند . او به زبان عربی تسلط داشت و با زبان انگلیسی نیز آشنا بود .

مهدی سهیلی از حدود سال 1325 صبح‌ها در رادیو ، قرآن می‌خواند و پس از آن در سال 1335 به دعوت مدیر کل وقت اداره کل انتشارات و تبلیغات برای همکاری به رادیو دعوت شد .

برنامه « گفتنی‌ها » اولین برنامه‌ای بود که نوشتن آن را به عهده گرفت ، بعدها پس از طرح و تنظیم برنامه «شما و رادیو» برای این برنامه مطلب می‌نوشت . مهمترین برنامه‌ای که مهدی سهیلی در آن شرکت داشت برنامه « مشاعره » بود که سالها از رادیو پخش می‌شد . این برنامه بنا به پیشنهاد او طراحی و راه اندازی شد زیرا او معتقد بود مشاعره می‌تواند نگهدارنده فرهنگ قومی وملی ما باشد . چون اگر قبول داشته باشیم که حافظ ، مولوی ، نظامی ، عطار ، فردوسی و سعدی از افتخارات ایران و از حماسه های جاویدان ایران و ایران زمین هستند پس باید این را هم قبول داشته باشیم که هر گونه فرصتی برای تکرار و ارایه آثار ، خود به خود کمکی است در جهت بزرگداشت آن افتخارات و حماسه‌ها .  

مهدی سهیلی پس از انتقال آقای اسماعیل نواب صفا (شاعر و ترانه سرا ) به رشت ، سرپرست برنامه کاروان شعر و موسیقی شد و مدت ده سال از سال 1341 تا 1351 تهیه و تنظیم این برنامه را به عهده داشت .

مهدی سهیلی گرایشات مذهبی داشت و شاهد آن برنامه مذهبی – عرفانی "دریچه‌ای به جهان روشنایی" بود که به پیشنهاد و طراحی او تصویب شد و در ماه مبارک رمضان سال 1355 از رادیو پخش شد .

او سی سال در رادیو ایران به نمایشنامه‌نویسی ، اجرای کارشناسانه برنامه‌های ادبی چون شعر و زندگی و بزم شاعران اشتغال داشت .

برنامه بزم شاعران که گویا بمدت 2 سال(56 و 57) از رادیو ایران بمناسبت اعیاد مذهبی و ملی پخش می شده است.که بعدها بدلیل اسقبال بسیار زیاد شنوندگان از این برنامه-پخش ان بصورت هفتگی شده بود.

بزم شاعران که محتوای ادبی و هنری دارد و در آن شاعران و نویسندگان مشهور- استادان دانشگاه- اشخاص ادبی  دارای پست و مقام های بالا مملکتی(که در لیست زیر خانم پارسا معاون آموزش و پرورش- اقای گنجی معاون وزارت راه و ترابری و رئیس سازمان هواشناسی و......... )-گویندگان پرآوازه و هنرمندان صاحب نام را شرکت داشتند.و این برنامه  بصورت زنده از رادیو پخش می شدو بزمی بقول معروف خودمانی  و بی ریا بود که مدت زمان آن بین 50 دقیقه تا 1 ساعت می باشد.در بعضی از برنامه ها مسابقه ی بین شاعران برگزار می شود که به اصطلاح به آن مشاعره می گویند و بسیار شنیدنی است (برخی اطلاعات از سایت ایران اولد گرفته شده است .زندگینامه ی سهیلی از سایت رادیو ایران می باشد .)
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد